Tartalomjegyzék

dr. Kadlót Erzsébet

ÜGYVÉD
A Budapesti Ügyvédi Kamarába történő bejegyzését megelőzően az igazságszolgáltatás más ágazatában, illetve a jogrendszer alakulásának egészére közvetlen hatást gyakorló szakterületen és az oktatásban dolgozott. A Szegedi Tudományegyetem  Állam és Jogtudományi Karának címzetes docense. Tevékenységéről részletes adatokat a bevezetőt követő szakmai önéletrajz, oktatási tevékenységre és publikációs jegyzékre vonatkozó aloldal tartalmaz.

A bíróként és alkotmánybírósági főtanácsadóként eltöltött időt követően ügyvédi tevékenységét főként büntetőjogi, büntetés-végrehajtási jogi illetve minden más, alapjogi vetületben megítélendő egyéb jogterületet érintő ügyek képviseletével folytatta és folytatja. A büntetőjog mellett kiemelten foglalkozik meghatározott típusú közigazgatási, civil szervezetekkel kapcsolatos jogkérdésekkel, valamint alkotmánybírósági, nemzetközi jogi képviseletet kívánó ügyekkel, és számos "el nem dönthető jogterületre tartozó" ügyeket is szívesen vállal.

Ügyvédi tevékenysége mellett a jogi szakvizsga bizottságban cenzori teendőket lát el és a Magyar Kriminológiai Társaság főtitkáraként dolgozik, továbbá a  Magyar Ügyvédi Kamara másodfokú Fegyelmi Bizottságának tagja.
 
Elismerések

Vámbéry Rusztem emlékérem, 2015 – Magyar Kriminológiai Társaság

Kiváló Ügyvéd, 2018 – Magyar Ügyvédi Kamara

Deák Ferenc díj, 2020 – Deák Ferenc díj Bizottság, ügyvédi hivatásrend tagjaként

De Justitia Bene Meritis, 2021 – Magyar Ügyvédi Kamara